Witam , no niestety właściwie już sam sobie odpowiedziałeś na pytanie i znasz przyczynę słabych efektów . Jeżeli zależy Ci na znaczącym progresję to musisz ułożyć dietę . Właściwie zbilansowana dieta to dieta urozmaicona, smaczna, zapewniająca właściwą podaż wszystkich niezbędnych składników odżywczych oraz innych związków mających korzystny wpływ [...]
[...] to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] wiec odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] Poza tym ziemniaki to akurat wartościowy składnik diety, dodatkowo na 100g mają mniej węglowodanów i kcal niż np. ryż czy makaron więc można zjeść większą porcję. Strączki również mają wiele zalet, są źródłem węglowodanów i białka, choć białko roślinne nie jest pełnowartościowe. Ale jako uzupełnienie, wliczone w makro diety spokojnie można jeść.
Witam , to że waga Ci odpowiada nie oznacza że skład ciała jest prawidłowy . Na zdjęciu widać tłuszcz w dolnej partii brzucha . Jeżeli zależy Ci na poprawie sylwetki to musisz ułożyć dietę . Właściwie zbilansowana dieta to dieta urozmaicona, smaczna, zapewniająca właściwą podaż wszystkich niezbędnych składników odżywczych oraz innych związków [...]
/SFD/2022/12/21/2e51981883c44945819d0776d266eb36.jpg Można próbować ogarnąć dwie rzeczy jednocześnie czyli poprawić kondycję i zredukować nadmiarową tkankę tłuszczową. Ale tutaj trzeba kompleksowego podejścia. Przede wszystkim dieta. Jeśli chcesz zmniejszyć ilość tkanki tłuszczowej to deficyt kaloryczny musi być w diecie. Na początek policz swoje [...]
[...] zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do wieku, płci i ilości aktywności fizycznej. W tym celu korzystamy ze wzoru : http://www.sfd.pl/-t276436.html . Nastepnie dobieramy odpowiednie proporcje makroskładników .W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów.
[...] swoją dietę, jeśli jesteś w stanie wszystkie makroskładniki dostarczyć z diety to na początek nic Ci więcej nie potrzeba. Jeśli nie dajesz rady to podstawa suplementacja jak białko, witaminy, minerały mogą być od samego początku przy czym one są tylko uzupełnieniem. Wagę masz dość niską jak na wzrost więc trzeba by było zbudować tutaj trochę masy [...]
Witam , jeśli deficyt energetyczny jest zbyt głęboki, automatycznemu włączeniu ulega tzw tryb oszczędny, który powoduje zmniejszenie wydatkowania energii. W ten sposób mimo, że trenujemy dużo – spalamy stosunkowo niewiele. Co więcej do akcji wkracza kortyzol, który doprowadza do nasilonej proteolizy – zamiast spalać tłuszczu, zaczynamy spalać [...]
[...] Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2021-03-10 00:17:51
Cześć! Jeżeli nie widzisz postępów, to masz dwa wyjścia: - redukcja kalorii, - zwiększenie aktywności fizycznej. Z tego co widzę, to ani kalorii za dużo nie masz, ani aktywności. Na początku sprawdziłbym ile potrzebujesz kalorii poniżej masz kalkulator: A następnie dodałbym aktywność, bo redukcja przy 3 treningach siłowych i 2 cardio to wygląda [...]
Witam. Niestety ale dla mężczyzny trenującego na siłowni plus ogólnie aktywnego fizycznie 2000 kcal to prosta droga do zaburzeń hormonalnych, z których możesz już nigdy nie wyjść. Zdecydowanie należy zmienić tę patologiczną sytuację i jeść normalne ilości kalorii.
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] węglowodanów. Do wcześniejszego odejmowania kalorii dodam, że na początku powinieneś odejmować głównie z węglowodanów później z tłuszczy, ale gdy zejdziesz z wagi o 20-30kg białko również możesz zmniejszyć do odpowiedniego poziomu. Nie podpowiem Ci na temat środków jakie stosujesz, bo nie wiem czemu je wybrałeś i kto Ci je zalecił. Podpowiem [...]
[...] czczo, o podobnej porze. Szczegółowy przykład rozpisania diety od podstaw dla osoby ważącej 70 kg znajdziesz tutaj https://potreningu.pl/articles/5605/dieta-na-mase-dla-mezczyzny-o-wadze-70kg Jeżeli nie jesteś w stanie zaspokoić z pożywietnia swojego zapotrzebowania na białko lub węglowodany, warto zaopatrzyć się w odżywki - http://sklep.sfd.pl
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]